top of page

DE PROFS

Picture of Stephane Galland

|    Stéphane Galland 

Tijdens de Indie DrumStage laat ik verschillende aspecten van het drummen & ritme aan bod komen. Iedereen, van beginner tot professionele muzikant, kan daarna nieuwe aspecten in zijn spel integreren. Je leert nieuwe tools gebruiken, begrijpt beter de verschillende speelstijlen, technieken en tradities, die je in functie van je persoonlijkheid, smaak en karakter kan toepassen.

 

Deze punten laat ik zeker aan bod komen tijdens de Indie DrumStage:

- Techniek, in het algemeen. Om los te komen van angsten of beperkingen en om vrijer te kunnen spelen. Daarnaast ga ik geval per geval in op specifieke technische vragen of problemen.

- Bijzondere aandacht voor “polyrhythms”: de interactie begrijpen en ervaren tussen verschillende ritmes om zo een “harmonisch” drumgevoel te ontwikkelen en een grotere onafhankelijkheid te ontwikkelen.

- Initiatie en uitdieping van onpare maten, in relatie met hedendaagse muziek en wereldklassiekers.

- Speciale aandacht voor het “ritmisch bewustzijn”, zowel theorie als praktische elementen om de vaardigheden te ontwikkelen.

- Analyse en praktijk rond de relatie tussen sound, groove, beweging en soepelheid in het spel.

 

Met de lessen wil ik zowel het analytische/ mentale aspect voeden, als het intuïtieve/ sensitieve. De combinatie van beide is essentieel in het leerproces om alle nieuwigheden op een natuurlijke en duurzame manier te integreren in het spel. Enkel zo kan de verworven kennis nieuwe wegen vinden om zich te ontwikkelen. 

Picture of Patrick Dorcean

|    Patrick Dorcean

Mijn bedoeling is om aan de leerlingen concepten door te geven die ik ontwikkeld heb in studio of op tournee met verschillende artiesten. Tools die aanvullend zijn op wat een leraar je aanleert en die je direct kan gebruiken in je spel. Ik probeer een ontspannen sfeer te creëren en help iedereen om zich te amuseren, ongeacht de uitdaging die opgelost moeten worden.

 

Mijn lesbenadering is zeer ontspannen. Ik focus vooral op het doorgeven van theoretische en praktische kennis waarmee leerlingen hun spel ontwikkelen en veel plezier aan beleven. Ik heb veel geduld en begrijp dat iedereen leert op zijn ritme. Nogal logisch voor een drummer!

 

I   Xavier Rogé

Ik geef les op basis van oefeningen die ik zelf ontwikkeld heb. Ze vloeien voort uit de problemen die ik zelf ondervond in mijn drumcarrière.

 

De oefeningen draaien rond het begrijpen van een beat, de onderverdelingen, de kracht van een groove, improvisatie en het creëren van muzikale frases en patterns.

 

Door verschillende concepten, waaronder het mijne, aan te raken, wil ik via mijn lessen elke leerling een rijkere techniek geven om zijn muzikaliteit te ondersteunen. Ik probeer te helpen bij het beter begrijpen van de muzikale informatie die muzikanten geven en om een persoonlijke stijl te ontwikkelen op basis van alle kennis.

IMG_0045.jpeg
Indie drumStage worshop

Next edition  "Drum Workshop"

from 13 to 16 August 2020 at Spa.   

bottom of page